Home
Soefi-gedachtegoed
Ontstaan
Hazrat Inayat Khan
Soefi-groep Meppel
Meditatie
Aforismen
Enkele Soefi-termen
Interessante links
Contact

Aforismen

Grote denkers en wijzen uit de geschiedenis hebben ons soms prachtige gedachten nagelaten.  Een aantal van die wijsheden in de vorm van aforismen, spreuken of citaten laten iets zien van die andere soms onzichtbare werkelijkheid die ons leven omringt en doordringt.

Ze laten een ander licht schijnen op ons leven en de wereld. Ze kunnen ons daardoor helpen op een andere manier naar de dagelijkse werkelijkheid te kijken, waardoor we nieuwe energie voelen of een uitweg zien waar we het gevoel hadden klem te zitten.

Op deze pagina is een aantal van deze aforismen samengebracht.

 

 

 

Make your daily connection (anoniem)


Fear not where the road will take you. Instead concentrate on the first step. That is the hardest part and that is what you are responsible for. Once you take that step let everything do what is naturally does and the rest will follow. Don't go with the flow. Be the flow! (Shams-i-Tabriz)

 

Soefi zijn is wegdoen wat er in uw hoofd is - gefantaseerde waarheid, vooropgezette meningen, conditionering - en onder ogen zien wat er u kan gebeuren. (Abu Said)

 

Wanneer we oog in oog staan met de waarheid, dan is het gezichtspunt van Krishna, Boeddha, Christus, of elke andere profeet dezelfde. Wanneer we naar het leven kijken vanaf de top van de berg, dan is er geen beperking; er is dezelfde onmetelijkheid.  (Hazrat Inayat Khan)

 

Gij, die de slaven van het ik (zelf of ego) zijt, die zwoegt in de dienst van het zelf van ochtend tot avond, die in voortdurende vrees voor geboorte, ouderdom, ziekte en dood leeft, ontvang de goede boodschap, dat uw wrede meester niet bestaat!
Het zelf is een dwaling, een waan, een droom. Opent uw ogen en ontwaakt. Zie de dingen zoals ze zijn en ge zult vertroost worden.
Hij, die gevonden heeft, dat er geen ik is, zal alle lusten en verlangens van zelfzucht laten varen. (Boeddha)
 
 
De stilte is niet het niets, doch het alles.(J.Greshoff)

  


Vertrouwen, is geloven wat je nog niet kunt zien. De beloning voor dit vertrouwen is zien wat je gelooft. (Anoniem)
 
 
Vraag en u zult krijgen; zoek en u zult vinden; klop en er zal u worden opengedaan.

 (Jezus Christus)

 

 

 
 

 

Soefi-groep Meppel